Bästa tipsen för att lyckas med fläskytterfilé

Fläskytterfilé är ett kött som är mycket uppskattat av flera anledningar. Till att börja med är köttet relativt billigt jämfört med många andra alternativ, men det är också välsmakande och går bra att kombinera med alla möjliga kryddor och tillbehör.

Planerar du att laga fläskytterfilé till middag? Då kan du behöva några bra tips på vägen. Att tillaga just fläskytterfilé kan vara en aning svårare än när du lagar vanlig fläskfilé. Om du inte vet vad du gör är risken stor att köttet blir ganska torrt och segt, istället för mört och saftigt.

3 bra tips för saftigare kött

Här nedan har vi samlat tre stycken riktigt bra och enkla knep som du kan ta till för att minska risken för torrt och tråkigt kött. Har du aldrig tillagat fläskytterfilé tidigare rekommenderar vi att du lagar den helstekt, eftersom det förhindrar uttorkning.

  • Senor och hinnor ska tas bort, men behåll gärna den tjocka fettkappa som finns. Skär grunda snitt i den så blir köttet extra mört och saftigt.
  • Tillaga inte köttet direkt när det kommer ut från kylen. Se till att köttet får ligga och vila en stund så att det uppnår en bra rumstemperatur. På så sätt får du en mycket finare stekyta och minskar risken för att köttet kokas.
  • Använd dig av en termometer för att veta när köttet är klart. Fläskytterfilé bör ha en innetemperatur på 62 grader när det är dags för dig att ta ut den och därefter slå in i folie.

Mat i världen