Mat som kan ge ilningar i tänderna

Sött, syrligt och salt är gott men viss mat kan tyvärr ge ilningar i tänderna. Den mat du äter på andra håll i världen kan vara ovan för dina tänder varpå du kan uppleva obehag i vissa fall. Riktigt söta bakverk som baklava, extra kryddig mat i Indien eller iskalla drycker som isthé i USA kan få dina tänder att reagera. Så – vad ska man då göra?

Köp bra produkter mot ilningar i tänderna

Det finns riktigt bra produkter mot ilningar i tänderna och likaså effektiva produkter som bidrar till en bra munhälsa överlag. Tala gärna med din tandläkare angående vilka produkter just du bör välja. Vissa personer får ilningar genom att tandköttet är extra känsligt, andra för att tandhalsarna blottas – då behöver du en mjukare tandborste. Vissa har blekt sina tänder för ofta och har en känslig emalj på grund av det. Välj alltid tandkräm, tandborste och andra produkter som är anpassade till dig.

Mat som ger ilningar

Citrusfrukter i stort antal fräter på tändernas emalj och kan till slut ge ilningar. Riktigt söt mat kan också göra så tänderna ilar. Undvik läsk och för mycket godis. Drick heller inte för mycket mjölk då det fräter. Riktigt het och kryddstark mat kan också kännas av för vissa personer.

Mat i världen