Välj dryck till middagen

Ska du bjuda på middag? Då kan det vara kul att lägga lite extra tid på att hitta goda mat- och dryckeskombinationer. Att välja dryck till middagen kan vara lite klurigt, men som tur är finns det digitala resurser som hemsidan grapevine.se där du hittar många dryckestips. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att välja dryck till middagen.

Lär dig mer om dryck

Om du är intresserad av mat och dryck kan det vara kul att djupdyka i ämnet. På Grapevine.se hittar du smarriga recept, dryckestips och lärorika artiklar om mat. Om du vill hitta inspiration om vad du ska bjuda dina gäster på är det en bra hemsida. Du kan även prenumerera på deras nyhetsbrev för att få uppdatering om det senaste inom mat och dryck. Ju mer du lär dig, desto roligare blir det att bjuda in nära och kära på middag.

Vin som passar till allt

Vin är en fascinerande dryck. Det finns massor med olika druvsorter, vinstilar och vinområden vilket gör att det kan vara svårt att veta vilket sorts vin som passar till just den mat du ska laga. Eller så gör du tvärtom och väljer vilken mat du ska servera ihop till vinet som du köpt? Det finns många matvänliga viner som passar bra ihop med olika maträtter. Champagne är ett vin som passar till det mesta, inklusive friterade maträtter, ostar och skaldjur.

Öl eller riesling till kryddstarka rätter

Ska du servera kryddstark mat? Servera då öl för att vara på den säkra sidan. Det finns såklart även många viner som passar utmärkt till het mat. En riesling är ett bra vin till kryddstark och smakrik mat, exempelvis koreanska och japanska maträtter.

Glöm inte bort det alkoholfria alternativet

Sist men inte minst bör du servera minst ett alkoholfritt alternativ. Välj gärna en god alkoholfri cider eller öl till gästerna som inte dricker alkohol.