Hur rankas restaurangerna?

En restaurang kan få flera stjärnor beroende på hur fantastisk upplevelse de erbjuder. Det är en inspektör som sköter bedömningen och gör det genom att besöka restaurangen och ta en nära titt på allt från besticken till atmosfären. Betygen kan alltså variera beroende på vad inspektören själv tycker och tänker. Men i de flesta fall är det flesta inspektörer som verkligen vet vad som krävs för en perfekt restaurangupplevelse. De punkter som restaurangen bedöms på är bland annat:

  • Priset. Får man vad man betalar för? Är det ett pris som passar kvalitén?
  • Råvarorna. Använder restaurangen råvaror av hög kvalité? Tillagas de på ett bra sätt? Smaken på maten är självklart en stor faktor som spelar in på hur bra betyg en restaurang får.
  • Restaurangen. Hur är atmosfären? Har den en bra personlighet? Är personalen trevlig och professionell?
  • Kocken. Hur skicklig och noggrann är hen? Är det möjligt att se inslag av kockens personlighet i maträtterna?
  • En annan viktig del som inspektörerna måste titta på är om restaurangen alltid håller samma kvalité. Det är viktigt att ett besök som görs en tisdag ska vara lika fantastiskt som det är på en lördag.

Något som är bra att tänka på är att trots att en restaurang har fått en eller fler stjärnor betyder det inte att alla kommer att älska den. För att själv avgöra om man tycker om en viss restaurang måste man självklart besöka den själv. Restauranger med högt betyg brukar vanligtvis vara finare restauranger, vilket betyder att man får räkna med ett lite högre pris som inte är okej för alla. Men har man tid, pengar och älskar god mat kan stjärnorna hjälpa till att bestämma vilka ställen som är värda ett besök.