Öppna café och beställ frukt från Fruktleveransen

Att öppna ett café kräver tålamod, planering och engagemang. Det går att servera både bakverk samt lättare mat och dryck på ett eget café och innehållet är viktigt för nöjda kunder. När man öppnar ett mysigt café som till exempel passar för lättare luncher och fika, är det också viktigt att ta hand om den personal som man anställer. Då kan man skämma bort sin personal med att beställa fruktkorgar regelbundet från Fruktleveransen!

Praktiska fruktkorgar och godis

Har man egen personal på ett café blir det garanterat mycket uppskattat av personalen om man beställer frukt från Fruktleveransen veckovis. Det som är praktiskt och smart med Fruktleveransen, är att man kan välja olika storlekar på korgarna och med varierande fruktinnehåll. Från Fruktleveransen går det att beställa även fruktpåsar i mindre format, ekologisk frukt, godiskorgar, snacks, drycker och nötter. Beställer man från Fruktleveransen, visar det att man som chef värnar om personalen och är också ett bra sätt att belöna sin personal för det arbete de gör. Med ett stort sortiment av frukt och godis och mycket annat från Fruktleveransen, får man hög kvalitet, smidiga leveranser och hög service.

Passande mat på café och att tänka på

När man öppnar ett café ansöker man tillstånd hos Livsmedelsverket, Skatteverket, Bolagsverket och eventuellt Polismyndigheten om man vill ha uteservering. Sedan är det fritt fram att komponera ihop vad man vill sälja som mat, dryck och fika. Vill man ha genuin svensk touch, kan man ha nytta av tips på svensk husmanskost och då lite lättare rätter. Det kan till exempel vara toast Skagen, eller en köttbullemacka med äkta hemlagade köttbullar, gubbröra på kavring, eller bakad potatis med hemlagad skagenröra. Andra populära lättare rätter på ett café kan vara sallader, pajer eller lasagne. Inredningen är också viktig att tänka på, som trivsamma sittplatser och att inredningen är tilltalande. En personal som också får fina frukt- eller godiskorgar får mer energi och glädje att arbeta på ett egenöppnat café.

Ett café med personal som man skämmer bort med frukt- eller godiskorgar, betyder nöjdare medarbetare som kan prestera bättre. Med frukt eller godis från Fruktleveransen, får man mer energi med att orka med arbetsdagen på ett café. När man öppnar ett café är det också viktigt att ha ett bra utbud med drycker som läsk, kaffe, smoothies och annat drickbart. Ska man servera alkohol som till exempel vin och öl, ska man via kommunen ansöka om serveringstillstånd för detta. Ett café som har lättare mat bör också ha goda bakverk. Något som alltid är smart att tänka på är sockerfria alternativ. Bakar man eget på ett café, finns det bra alternativ till socker i bakning som man istället kan använda.