Det vita leendet – den här maten ska du undvika

Tandhygien säger väldigt mycket om en person. Ett stort, vitt leende tyder på lycka och välfärd och är något som många strävar efter. Tyvärr är det inte så enkelt och dåliga tänder kan både vara en klassfråga och rent av genetiskt. I det samhället vi lever i är det svårt att bryta mot normer, och ett skinande vitt leende är ju trots att både trevligt och välkomnande!

Bleka tänderna hemma

Det finns flera sätt att bleka tänderna på, man kan göra det både själv och hos tandläkare. Med en bra tandblekning hemma behöver det inte bli så dyrt att få ett bra resultat. Moderna tandblekningskit för hemmabruk är både effektiva, snabba och ger ett långvarigt resultat. Det finns ingen anledning att lägga för mycket pengar på det.

Undvik viss mat och dryck efter tandblekning

Efter en tandblekning ska man undvika all färgad mat och dryck. Minst tre dagar efter ska man vara väldigt försiktig med vad man äter och dricker. För den som vill behålla sina tänder vita så länge som möjligt är det dock en god idé att dra ner på dessa matvaror för alltid. Det gäller även för cigaretter och alkohol.

Mat som missfärgar tänderna

Mat och dryck som missfärgar tänderna är till exempel kaffe, soja, tomatsåser, curry, choklad och rödbetor. Ett bra sätt att veta om maten räknas till färgad är att fundera över hur svåra fläckar de kan ge på vita kläder. På samma sätt som de fläckar ner dina vita plagg fläckar de också ner dina vita tänder. Ganska logiskt när man tänker på det, eller hur?

Om du ändå vill dricka kaffe, rödvin eller coca cola så använd ett sugrör och drick med måtta.