Det nordamerikanska köket har utvecklats en hel del med inspiration från köket i andra länder. Med tanke på hur stor mångfalden är i Nordamerika idag är det inte svårt att hitta restauranger och matvagnar som bjuder på världens alla smaker. Många tycker att det är en av de bästa platserna man kan besöka för att uppleva alla möjliga kulturer.
Mat innan koloniseringen
Innan kolonisatörerna började dyka upp i Nordamerika skiljde sig maten åt väldigt mycket beroende på var man befann sig. De ingredienser som var vanliga att använda var rotfrukter, till exempel kålrot, potatis och sötpotatis. Det var också vanligt med jordgubbar, blåbär, körsbär, hallon, och flera olika bär. Köttet som åts på den tiden var främst viltkött, så som älg, hjort och puma. Dessa tillagades många gånger med mindre djur, som kaniner och bävrar. Fågel och fisk var också ett relativt vanligt kött. Nötter var något som användes till flera olika maträtter. Det var nämligen möjligt att använda olika sorters nötter till olika saker. Vissa passade bra till att skapa ett mjöl som gick att använda till bröd och kakor, medan andra nötter var möjliga att göra till olja som användes som smaksättning.