Bli en bättre restaurangchef

Restaurangbranschen är en rörligt område i näringslivet som ständigt förnyas och förgrenas, med nya verksamheter som öppnas hela tiden. För att driva en organiserad restaurang eller restaurangkedja är det viktigt att hitta en bra chef som hanterar personal, lönsamhet, marknadsföring och lokalstädning. Chefen behöver vara bra på att skapa och upprätthålla mänskliga relationer, köpa färska och förstklassiga råvaror samt se till så att bokföringen sköts väl.

Genom att gå en chefsutbildning på distans kan du bli trygg i din roll som restaurangchef. Här får du en omfattande utbildning som ger dig verktyg i olika situationer och gör dig bättre rustad för hela ditt ledarskap. Du kan få kunskap i hur du lyckas som ny chef med personalansvar, agila arbetssätt och hur du leder ett team framgångsrikt.

Att driva en restaurang

Det kan vara en spännande och unik upplevelse att vara ansvarig för driften av en restaurang, men det krävs även mycket tid och planering för att rörelsen ska uppnå de mål du önskar. Det är hård konkurrens i restaurangbranschen och alla lyckas inte. En bra kartläggning av konkurrensen i området kan underlätta, både i planeringsstadiet och när din restaurang redan är i drift.

Inom Sverige finns många krogar och restauranger som har Michelinstjärnor, men bara “Frantzén” i Stockholm har tre stjärnor. Bland de tvåstjärniga hittar vi bland annat “Oaxen Krog” i Stockholm och “Volmers” i Malmö.

Entreprenör vid tidig ålder

Julia Tiger öppnade restaurang vid 24 års ålder, och tog då över verksamheten “Bergsmannen”. Hon har nu blivit 26 år och har nått goda resultat med en annan verksamhet, “Fagersta Golfrestaurang”. Hennes matintresse började tidigt då hon vid femton års ålder praktiserade på Bergsmannen, innan dess hade hon jobbat på ett kafé som låg i Stockholm. Hon gick senare restauranglinjen vid Smedjebacken och startade sitt företag TJ Food.