Pastarätter på restaurang

När man går på restaurang kan man hitta alla möjliga typer av rätter. Exakt vad som serveras beror på när man besöker restaurangen samt på vilken typ av restaurang man ska äta på.

Olika restaurangtyper som serverar pasta

I Sverige har vi en matkultur som inspirerats av flera andra länder. Det betyder att många maträtter innehåller utländska ingredienser och även har utländskt ursprung. Det har lett till att i stort sett alla restaurangtyper i Sverige serverar pasta av något slag. Det kan vara mac and cheese, köttfärssås och pasta eller pastasåser.

Välj pasta av bra kvalitet

När man driver en restaurang är det viktigt att man väljer ingredienser av bra kvalitet. När man köper pasta från https://www.barilla.com/ vet man att man alltid får de bästa varorna. Att koka egen pasta är också ett alternativ, men det är mest för de restauranger som riktar in sig på att i stort sett bara servera just pasta. På en annan restaurang där pastan inte är något som beställs varje dag finns det en viss risk att det blir allt för dyrt att tillverka egen pasta eftersom den inte går att spara speciellt länge.

Pastarätter

Det finns flera pastarätter som passar att servera på restaurang. En klassisk rätt som lagas i relativt stora portioner är lasagne och den går också bra att servera som buffé. När det gäller pastasåser kan de lagas i en lite större mängd men de bör inte läggas på pasta förrän precis innan de ska serveras till en gäst.

Många gäster uppskattar också fräscha pastasallader. Även de kan lagas i lite större mängder och förvaras i kyl. De passar bra att ställa fram på bufféer eller på större serveringar. Pastasallader är också rätter som är enkla för gästerna att ta med sig om så skulle önskas.

Pasta till rätt pris

Precis som när det gäller alla andra rätter får priserna inte vara för höga. På en lunchrestaurang bör en pastarätt inte kosta mer än 100 kronor och då bör dricka, sallad och bröd ingå för att kunden ska vara intresserad. På en middagsrestaurang kan man ta lite mer för rätten, men inte heller där får det bli för dyrt.