Restauranger med tre stjärnor

Med tanke på hur många restauranger det finns i världen är det inte många som har lyckats få en Michelinstjärna. Trots det finns det restauranger som har lyckats få tre stjärnor. Det sägs att dessa restauranger är värda en hel resa till landet för att äta där. De flesta restauranger som har lyckats få flera stjärnor ligger i Europa, men det finns även flera i Asien och Nordamerika. Några av restaurangerna som lyckats få tre Michelinstjärnor är:

  • Alain Ducasse at the Dorchester är en fantastisk restaurang i Storbritannien. Alain Ducasse är kocken/ägaren bakom restaurangen som är känd för bland annat sin franska matlagning.
  • La Perogla är en av de finaste restaurangerna i världen. För att besöka denna måste man först ta sig till Rom. Restaurangen bjuder bland annat på en utsökt utsikt över staden.
  • Diverxo bjuder på en unik upplevelse. Restaurangen finns i Madrid och bjuder på kreativa maträtter i en intressant atmosfär. Till skillnad från andra, så kallade fina, restauranger har Diverxo ingen klädkod. Det räcker att besöka hemsidan för att bli intresserad av vad de egentligen har att bjuda på.
  • Aprège öppnades av Alain Passard år 1986. Namnet var ett sätt för Passard att hylla musiken, som var en av hans passioner. Vill man besöka Aprège kan man passa på att besöka Eiffeltornet med tanke på att den befinner sig i Paris.
  • Kichisen hittar man i staden Kyoto i Japan. Här får man chansen att uppleva traditionella japanska maträtter.

Listan över restauranger med tre Michelinstjärnor är mycket längre än så här. De är som sagt utspridda över hela världen och vill man besöka någon av dessa får man räkna med att det kan vara svårt att få ett bord. Det är därför viktigt att försöka boka bord så tidigt som möjligt, gärna veckor eller månader innan man ska besöka staden som restaurangen befinner sig i.