Afrika

Det afrikanska köket går att dela i fem grupper, väst-, öst-, nord-, syd-, och centralafrikanska. Matkulturen i dessa områden varierar en del beroende på invånarnas ursprung samt klimatet. Afrika är hem till flera hundra olika sociala och etniska grupper samt stammar, vilket återspeglas i maten. Råvaror som används på kontinenten kan exempelvis tillagas på olika sätt beroende på om man befinner sig i Sydafrika eller Nordafrika.

Livsmedel

De flesta afrikanska kulturer använder sig av en kombination av lokala varor. De använder sig till exempel av frukter, spannmål, köttprodukter och grönsaker som växer i området. Exempelvis bladgrönsaker är en av de viktigaste för invånarna i hela Afrika eftersom de är en av huvudkällorna till vitaminer. Bladgrönsakerna plockas och antingen kokas med grönsaker och kryddor eller ångkokas. Afrika är också ett ställe som har tusentals ätbara grödor som växer vilt, till exempel äggplantor.

Det är lätt att se skillnaden på vilken mat som är populär när man besöker kontinenten, och ytterligare en skillnad på städerna och byarna. Det pratas mycket om folk som svälter i Afrika, och trots att det stämmer finns det flera fantastiska platser där det är möjligt att testa hur en klassisk maträtt smakar.