Danska restauranger

I Danmark finns det över 20 restauranger som tillsammans har 34 Michelinstjärnor. Det finns till och med en restaurang som har lyckats få tre stjärnor. Något man måste tänka på när det kommer till denna bedömning och betyg är att restaurangerna kan förlora stjärnorna ifall kvalitén på restaurangen skulle förvärras. Alla som planerar en resa till Danmark kan dock se fram emot en trevlig restaurangupplevelse genom att besöka någon av dessa restauranger:

  • Geranium är Danmarks enda restaurang som lyckats få tre Michelinstjärnor. Under 2019 blev den dessutom rankad som nummer 5 på listan över de bästa restaurangerna i världen.
  • AOC har två stjärnor och bjuder på danska rätter. Restaurangen finner man i Köpenhamn.
  • Henne Kirkeby Kro är en annan av Danmarks restauranger med två stjärnor. Den finns på Danmarks västkust och har stjärnkocken Paul Cunningham längst ut i spetsen.
  • Kadeau Kopenhagen. Mitt i Köpenhamn finns denna restaurang som fick sin första stjärna år 2013, men har sedan dess lyckats samla på sig en till.
  • Noma, som har varit en av världens mest kända restauranger. De stängde under en period för att sedan öppna igen på en ny adress i Köpenhamn under 2017. Den sedan dess har man fått två Michelinstjärnor.